Firstbeat mittaus

Sykevälivaihtelun mittaamiseen perustuvan Firstbeat Hyvinvointianalyysin avulla voit selvittää, kuinka kehosi reagoi arjen tilanteissa. Firstbeat mittauksen perusteella saat yksilöllistä tietoa sinua kuormittavista tekijöistä, palautumisestasi sekä liikunnan vaikutuksesta.

Hyvinvointianalyysi arvioi unen määrää ja laatua, palautumisen ja stressin tasapainoa, sekä henkilökohtaista kuntotasoa.

Mittaus kestää kolme päivää, ja saat siitä graafisen, helppolukuisen raportin, joka auttaa sinua tunnistamaan arjen erilaiset kuormitustekijät sekä sisältyykö päiviisi riittävästi elimistölle elintärkeää palautumista.
— Noste Hyvinvointipalvelut
Firstbeat_Lifestyle_Assessment_4.jpg

Firstbeat-mittaus

Firstbeat-mittaus on suomalaisen Firstbeat Technologies:n kehittämä, tieteellisesti todistettu sykevälivaihteluun perustuva mittaus-menetelmä, jonka perusteella voidaan luoda katsaus yksilön hyvinvointiin.

Firstbeat_Lifestyle_Assessment_5.jpg

Työhyvinvoinnin tukena

Elämäntavoilla on suurin vaikutus työssä jaksamiseen. Järjestämme yrityksille monipuolisia mittauspalveluita, workshoppeja ja luentoja, jotka auttavat yksilöitä ymmärtämään elämäntapojensa merkityksen.

Firstbeat_Lifestyle_Assessment_9.jpg

Hyvinvointianalyysi

Noste Hyvinvointipalvelut tarjoaa palveluna hyvinvointianalyysia, jossa asiantuntija tulkitsee Firstbeat raporttisi ja käymme yhdessä läpi stressin, unen sekä palautumisen määrän ja riittävyyden.


Hyvinvointianalyysi

Hyvinvointi ja sen edistäminen on maailmanlaajuisestikin keskeinen haaste. WHO:n mukaan jopa 78 % EU:n terveydenhuoltokustannuksista syntyy henkilökohtaisten elintapoihin liittyvien valintojen kautta.
— Firstbeat Technologies

Firstbeat-mittaus perustuu suomalaisen Firstbeat Technologies:in johtavaan syke-analytiikkaan. Mittaus antaa tietoa stressistä, palautumisesta ja liikunnasta sekä kuntotasosta. Taustalla on vuosikymmenten tutkimustieto ja kymmenien tuhansien huippu-urheilijoiden, sekä miljoonien kuluttajien mittausdata.

Firstbeat-analyysin avulla saat yksilöllistä tietoa liikunnan fysiologiasta ja vaikutuksesta kehoosi. Lisäksi se on tehokas ja selkeä mittari päivittäisen kuormituksen, stressin sekä palautumisen arviointiin.

Firstbeat_Lifestyle_Assessment_2.jpg

Firstbeat-hyvinvointianalyysi on tutkitusti tehokas työkalu yrityksille osana työkykyjohtamista, kun työntekijät voivat hyvin, niin yrityskin voi hyvin.

Työhyvinvointi ja työssäjaksaminen on tutkitusti kannattava investointi. Arvioiden mukaan jokainen työhyvinvointiin sijoitettu euro voi tuoda yritykselle jopa kuuden euron hyödyn!

 1. Tilaa Firstbeat mittaus alla olevalla lomakkeella

 2. Mittalaite tulee postissa haluamaasi osoitteeseen

 3. Valitse mittaukselle ajankohta, jolloin sinulla olisi 2 työpäivää ja yksi vapaapäivä

 4. Täytä esitiedot Firstbeatin verkkopalveluun

 5. Kytke mittari pakkauksen ohjeiden mukaisesti

 6. Täytä päiväkirjaa mittauksen aikana

 7. Mittauksen päätyttyä palauta mittari palautuskuoressa takaisin analysoitavaksi

 8. Saat raportin viikon sisällä mittarin vastaanottamisesta

 9. Tulosten läpikäyminen asiantuntijan kanssa*

Mittauksen tuloksista riippuen, testi kannattaa uusia 3-6 kk mittauksesta.

*Optio, analyysipalvelun tilanneille


Sykevälivaihtelu ja stressin mittaaminen

Firstbeat sykevälimittaus havainnollistaa sinulle selkeästi arjen stressaavat tilanteet, ja kuinka elimistösi reagoi niihin.

Stressi ei ole pelkästään huono asia, vaan sen avulla pystymme tekemään parhaamme. Stressi muuttuu haitalliseksi sen jatkuessa pitkään, ja kun elimistö ei enää kykene palautumaan liiallisesta kuormituksesta.

Stressinhallinta on huomattavasti helpompaa, kun sinulla on hyvä ymmärrys miten kehosi reagoi erilaisiin kuormittaviin tekijöihin. Stressin mittaus sykevälivaihtelun avulla kertoo mittausjaksolta sinua kuormittavat tilanteet.

Raportilla punainen väri kuvaa stressiä ja vihreä palautumista (klikkaa kuva isommaksi)

Jo pienillä muutoksilla voit vaikuttaa merkittävästi omaan hyvinvointiisi!
— Noste Hyvinvointipalvelut

Firstbeat_Lifestyle_Assessment_7.jpg

Palautumisen mittaaminen

Firstbeat-hyvinvointianalyysi arvioi palautumisen ja unen määrää sekä laatua. Tämän lisäksi hyvinvointianalyysi arvioi, onko vuorokaudessa riittävästi elimistöä palauttavia hetkiä. 

Pienten valintojen tärkeys

Useat päivän aikana tekemät valintamme heijastuvat myös yöhön, eli korjatakseen yön aikaista palautumista, meidän tulee kiinnittää huomiota päivään.

Arjen pienillä, usein toistuvilla valinnoilla on suuri vaikutus hyvinvointiimme: valitse siis viisaasti.

Palautumisen mittaaminen antaa sinulle tiedon tämänhetkisestä tilanteesta ja elimistön voimavaroista. Riittävä palautuminen on yksi hyvinvoinnin ja jaksamisen kulmakivistä, painonhallintaa ja menestymistä unohtamatta. Terveelliset elämäntavat, monipuolinen ja terveellinen ravitsemus sekä riittävä liikunta tukevat elimistömme palautumista.


Unen laadun mittaaminen

Onko unesi palauttavaa, vai käykö elimistösi ylikierroksilla myös yöllä? 

Unen laadun mittaus arvioi sydämen sykevälivaihtelun avulla unesi laatua ja onko sitä määrällisesti riittävästi. Pelkästään se, että nukut 8 tuntia yössä ei välttämättä kerro vielä koko totuutta. 

Hyvin palauttava uni raportilla (klikkaa kuva isommaksi)

firstbeat-malli4.jpg

Ei se määrä, vaan se laatu.

Hyvä unenaikainen palautuminen on ensiarvoisen tärkeää palautumisen ja stressinhallinnan kannalta. Unen laatu ja määrä ovatkin yksi tärkeä osa-alue Firstbeat-mittauksessa.


Firstbeat mittauksen hinta

Hinnasto

PalveluHinta
Firstbeat mittausTarjous 119 € (norm. 139 €)
Firstbeat mittaus + henkilökohtainen analyysi (Suosituin vaihtoehto)Tarjous 179 € (norm. 199 €)

Yrityksille

PalveluHinta
Firstbeat mittaus ryhmille (3-20 hlö)109 €/hlö
Firstbeat mittauksen analyysi lisäpalveluna 50 €/hlö
Isommat ryhmät, workshopit ja ryhmäpalautePyydä tarjous

Taulukon hinnat sisältävät arvonlisäveron. Tarjous voimassa toistaiseksi.

Firstbeat-hyvinvointianalyysi on myös tärkeä osa työhyvinvointia, ja monissa yrityksissä se onkin tärkeä osa työkykyjohtamista. Firstbeat-mittauksien avulla on helppoa selvittää henkilöstön työkyvyn nykytila.

Yritys saa mittauksista selkeät yhteenvetoraportit, joiden avulla yritys voi kohdentaa työkykybudjetin juuri sinne missä sillä on eniten tarvetta. Tulosten perusteella voidaan rakentaa juuri teidän yritykselle sopivat ratkaisut työhyvinvoinnin kehittämiseksi.

Kauttamme saatte mm. monipuoliset ja innostavat luennot, koulutukset sekä workshopit, joiden avulla henkilöstö saa konkreettisia keinoja ja neuvoja oman jaksamisen parantamiseksi. 


Asiakkaidemme Firstbeat kokemuksia

Keväällä 2018 teimme Firstbeat-mittaukset yhdessä Noste Hyvinvointipalveluiden kanssa. Yhdistimme mittausten purun keväiseen tykypäivään ja saimme asiantuntevia ja konkreettisia ideoita kuinka jokainen voi kehittää omaa hyvinvointia töissä ja vapaalla.

Oli pysäyttävää huomata, kuinka paljon ongelmia ihmisillä oli unen ja palautumisen kanssa.

Saimme Nosteelta hyviä keinoja tilanteen parantamiseksi.


 
 

Firstbeat raportti ja tulokset

Kun mittaus on valmis, saat sen päätteeksi raportin. Raportti kuvaa selkeästi ja yksilöllisesti hyvinvointiisi vaikuttavat tekijät.

Hyvinvointianalyysin avulla opit tunnistamaan kehoasi kuormittavat/stressaavat tilanteet ja näet myös miten elimistösi palautuu päivän ja yön aikana. Raportilta näet mittausajankohdan ajalta miten jaksaminen ja voimavarasi kehittyvät, onko jaksaminen jatkuvassa laskusuunnassa vai riittääkö palautumisen määrä täydentämään voimavarasi.

Näet myös oman aktiivisuutesi määrän ja arvion energiankulutuksestasi, näiden avulla voit muokata harjoitteluasi omiin tavoitteisiisi sopiviksi. Mittaustulosten ja henkilökohtaisen analyysin avulla saat konkreettisia keinoja oman jaksamisen ja hyvinvoinnin kehittämiseksi.

Voit ladata Firstbeat-hyvinvointianalyysin esimerkkiraportin.

Esimerkkiraportilta voidaan poimia esiin muutamia selkeitä huomioita:

 1. Päivänaikaista palautumista oli vähän ja se heijastuu myös yönaikaiseen palautumiseen ja kokonaiskuormitus kasvaa täten liian suureksi. Pitkään jatkuessaan esimerkin kaltainen tila lisää loppuunpalamisen riskiä ja altistaa lukuisille elintapasairauksille

 2. Unenlaatu ja määrä olivat kahtena mittausyönä vain kohtalaista ja ne laskevat analyysin kokonaispisteitä sekä näkyvät voimavarojen laskuna mittausajankohdan aikana

 3. Alkoholin nauttiminen ennen nukkumaanmenoa heikentää selvästi unenlaatua ja täten palautuminen jää heikoksi

 4. Arkiaktiivisuuden määrä on heikkoa ja liikunnan tuomat terveysvaikutukset olivat hyvällä tasolla vain yhtenä mittauspäivänä. Askelmäärät jäivät myös kahtena päivänä hieman alhaisiksi ja suositellusta 10 000 askeleesta jäätiin jokaisena päivänä

 5. Esimerkkihenkilön kuntotaso on heikko ja myös tämä heijastuu palautumisen laatuun. Hyvä fyysinen kuntotaso auttaa palautumaan arjen rasituksista paremmin ja sillä on myös suora yhteys parempaan terveyteen ja suorituskykyyn

Esimerkkihenkilön tapauksessa konkreettisia keinoja voisi olla mm. työn tauottaminen, arkiaktiivisuuden lisääminen sekä kestävyys- ja lihaskunnon kehittäminen.


Tilaa Firstbeat-Hyvinvointianalyysi

Voit tilata yksittäisen Firstbeat-hyvinvointianalyysin alla olevalla lomakkeella. Mikäli haluat tilata mittaukset esimerkiksi ryhmille, voit jättää meille tarjouspyynnön ota yhteyttä sivultamme.

Tilauksen tiedot
Firstbeat-hyvinvointianalyysi
Tilaajan tiedot
Tilaaja *
Nimi *
Nimi
Puhelinnumero helpottaa tilauksen käsittelyä virhetilanteissa. Tämä vaaditaan, mikäli valitsit hyvinvointianalyysin, ja haluat että se käydään läpi puhelimitse.
Laskutustiedot
Laskutusosoite *
Laskutusosoite
Tietojen käsittelylupa *

Lisätietoja siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi voit lukea Rekisteri- ja tietosuojaselosteestamme.